El Parlament aprova la proposició de MÉS per un pla d’infraestructures educatives públiques de país que arribi fins FP

Neus Tur,

Palma, 18 d’abril de 2024.- La Comissió d’Educació i Universitats del Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dijous la proposició no de llei de MÉS per Mallorca per un pla integral d’infraestructures educatives públiques de país que contempli totes les etapes, des dels 0-3 anys a la Formació Professional, i els factors que condicionen l’accés a una educació equitativa i de qualitat. La proposta dels ecosobiranistes demana al Govern fer un estudi empíric, rigorós i acurat de les necessitats d’infraestructures, adaptacions i reformes necessàries i elaborar i dur a terme la planificació de les infraestructures educatives públiques per garantir que els centres educatius es troben en les millors condicions, són sostenibles i s’adapten al canvi climàtic i donen resposta a les necessitats socials d’escolarització, a la diversificació de l’oferta formativa i a les demandes de les famílies amb una dotació de places escolars públiques suficients.

“Necessitam un pla integral d’infraestructures públiques de país, que vagi més enllà dels cicles electorals, o acabi amb els centres de primera i de segona. Necessitam escoletes, escoles i instituts dignes i sostenibles” ha defensat la diputada de MÉS per Mallorca, Maria Ramon. “Planificar i desenvolupar les infraestructures educatives de les Illes Balears és fonamental per garantir l'accés equitatiu a una educació de qualitat”, ha assegurat.

En aquest sentit, la proposició no de llei de MÉS per Mallorca aprovada pel Parlament insta al Govern a fer un estudi empíric, rigorós i acurat de les necessitats d'infraestructures, adaptacions i reformes necessàries del sistema educatiu en totes les seves etapes. També a elaborar i aprovar un Pla d'Infraestructures educatives que contempli totes les etapes i els factors que condicionen l'accés a una educació equitativa i de qualitat.

A més, d’acord amb la proposició el Govern haurà d’elaborar i de dur a terme la planificació de les infraestructures educatives públiques per garantir que els centres educatius es troben en les millors condicions i per donar resposta a les necessitats socials d'escolarització, a la diversificació de l'oferta formativa i a les demandes de les famílies amb una dotació de places escolars públiques suficients.

Així mateix, el Govern hi haurà d’incloure l'adaptació dels centres educatius existents al canvi climàtic, que vagi més enllà de l'aïllament tèrmic i la climatització dels centres i tengui en compte el potencial dels patis i altres zones comunes. En aquest sentit, l’executiu haurà de garantir i vetllar perquè el disseny de les futures infraestructures compleixin amb els criteris de sostenibilitat en relació amb l'aprofitament de l'energia solar, l'eficiència energètica, l'estalvi d'aigua, la mobilitat sostenible i la gestió de residus.

Per a la redacció del pla el Govern haurà de comptar amb tota la comunitat educativa per elaborar el pla i tenir present l'assessorament pedagògic a l'hora de configurar els nous centres educatius i, una vegada aprovat, el Govern l’haurà de revisar cada dos anys i incloure les necessitats sobrevingudes.

La proposició no de llei presentada per MÉS per Mallorca ha estat aprovada per unanimitat.

Comparteix-lo!

Modificar cookies